מקרים של הפרת אמון מצד העובד עבור המעסיק
אתם מעסיקים עובדים ומתלבטים האם העובד ביצע הפרת חובת אמון כלפיכם? באילו מקרים מדובר בעבירה פלילית ומתי ניתן לשלול פיצויי פיטורין? חוזה העבודה הנחתם בין המעסיק לעובד, מבוסס על יחסי אמון ביניהם. על העובד חלה חובת אמון ותום לב בזמן שהוא עובד בחברה וגם לאחריה. הדבר תקף גם לעובדים בכירים הנדרשים לציית לחובת האמון. ישנן פעולות אותן מבצע העובד במסגרת עבודתו ולאחר סיום העבודה, אשר נחשבות הפרת אמון מצד המעסיק ולהתנהגות בחוסר תום לב. הפרת האמון עשויה להיחשב במקרים מסוימים לעבירה פלילית.
הפרת אמון – מה נחשב כהפרת אמון המעסיק מצד העובד?
הפרת חמורה של אמון העובד במעסיק הנחשבת גם לעבירה פלילית היא למשל גניבה. זו יכולה להיות גניבה של כספים, גניבת ציוד משרדי, גניבת זכויות יוצרים, גניבת סודות מסחריים או גניבת לקוחות. במידה והעובד החליט להקים עסק המתחרה בחברה של המעסיק הקודם שלו, הדבר ייחשב להפרת אמון במידה והקמת העסק נעשתה שלא בתום לב. לדוגמה, אם העובד גנב את הלקוחות של העסק הקודם ושכנע אותם להצטרף לעסק שהקים, ואם הוא ניצל סודות מסחריים של המעסיק לצרכי העסק החדש שלו. במידה ועולה חשד לעבירה פלילית, מומלץ לפנות לקבל את שירותיו של עו"ד פלילי מומחה.
מתי ניתן לשלול פיצויי פיטורין לעובד?
אחד מהחוקים הנכללים במסגרת דיני עבודה הוא חוק פיצויי פיטורין הקובע מי זכאי לפיצויי פיטורין, באילו תנאים ומה גובה הפיצוי. זכויות מעסיקים קובעות שהמעביד יכול לפטר עובד באופן מיידי, ללא התראה מוקדמת וללא מתן תשלום פיצויי פיטורין במידה וחלה הפרת אמון חמורה מצד העובד. לא כל הפרת של אמון גוררת אחריה שלילה של פיצויי פיטורין ויש לשקול כל מקרה לגופו.
מעבר לשלילת פיצויי הפיטורין, ישנם מקרים בהם העובד יידרש לשלם פיצויים למעסיק שלו. מצב זה מתרחש כאשר המעסיק מוכיח כי העובד הפר באופן בוטה את חובת האמון, וכי נגרם נזק ופגיעה לעסק שלו כתוצאה מההתנהלות הזו של העובד. אם אתם מתלבטים לגבי הנושא ולא בטוחים מהן הזכויות שלכם, מומלץ להתייעץ עם עורך דין לדיני עבודה כדי לדעת מהן זכויות מעסיקים במקרים של הפרת אמון.