סדנאות יין היא חוויה מהנה מאוד. ראשית, טועמים את המשקה שכבר חז"ל זיהו את היכולת שלו לשמח לבב אנוש (וגם לפלוט סודות…). בחירה מושכלת של סדנא גם מבטיחה לכם שמדובר ביין איכותי ואפילו ייחודי כך שהשמחה כפולה ומכופלת. בנוסף זוכים לידע מאיר עיניים אודות יינות כך שגם בעתיד תוכלו לבחור נכון יין לכל אירוע ולכל מטרה. לרוב גם החברה נעימה במיוחד והאווירה שמתפתחת באירוע תורמת גם היא לחוויה.
במקביל חשוב לזכור גם את המחיר של סדנאות היין למיניהן, והכוונה היא לא לעלות האירוע אלא לכך שמי שמשתתף בהן יוצא מהן שמח, אבל גם עם אחוז אלכוהול בלתי מבוטל בדם.
מה חובה לעשות אם נתפסים נוהגים בשכרות אחרי סדנת יין?
ההמלצה החשובה ביותר לכל מי שמתעתד להשתתף באחת מאותן סדנאות יין רבות שנערכות ברחבי הארץ היא לא לנהוג אחרי הסדנא. גם אם אתם בטוחים שהמשקה לא משפיע על התפקודים שלכם ועל שיקול הדעת ההכרחי לנהיגה, וגם אם במקרים קודמים התרשמתם שיש לכם סבילות טובה לאלכוהול, וגם אם אתם לא מתכוונים לשתות כמויות גדולות של יין אלא רק לטעום – מומלץ בחום להיצמד לכלל "אם שותים לא נוהגים". נהיגה אחרי סדנת יין מסכנת אתכם, מסכנת את כל מי שנמצא אתכם ברכב ומסכנת גם את מי שלרוע מזלו נמצא בסביבת המכונית שלכם לאורך כל הדרך.
אם בכל זאת החלטתם לנהוג ושוטר מבקש מכם לבצע בדיקת ינשוף – שתפו פעולה. העונש על סירוב לעבור את בדיקת האלכוהול בדם עלול להיות חמור בהרבה מאשר העונש על נהיגה תחת השפעת היין וממילא מי שמסרב להיבדק נחשב על-ידי בית המשפט כמי שבדמו הייתה כמות גדולה מהמותר של אלכוהול.
סדנאות יין – מהן כמויות האלכוהול המותרות בדם?
על-פי החוק העדכני, כשמבוצעת בדיקת ינשוף הכמות המקסימלית המותרת היא 239 מיקרוגרם של אלכוהול לכל ליטר של אוויר. אם בוצעה בדיקת דם, המקסימום המותר הוא 49 מיליגרם של אלכוהול בכל 100 מיליליטר של דם.
שימו לב: אם אתם נהגים חדשים (רישיון בן פחות משנתיים) או נהגים צעירים (בני 24 ומטה) – הרף נמוך אפילו יותר: עד 49 מיקרוגרם של אלכוהול בכל ליטר אוויר או עד 9 מיליגרם של אלכוהול בכל 100 מיליליטר של דם.
אין דרך לדעת מראש כמה אלכוהול יהיה בגופכם אחרי סדנאות יין, שכן הדבר תלוי גם במשקל הגוף, גם בקצב הפירוק של האלכוהול שמשתנה מאדם לאדם, גם בפרק הזמן בין הלגימה לבדיקה – ולכן כדאי פשוט לא להסתכן.
סדנאות יין – מהם העונשים על נהיגה בשכרות?
סדנאות יין הן כמובן לא תירוץ שיעמוד לרשותכם במקרה של נהיגה בשכרות. אם נתפסתם עם כמות אלכוהול גבוהה מהמותר, העונש עלול להיות פסילה למשך שנתיים, ונהגים חדשים עלולים להידרש לעבור טסט מחדש. נהגים שכבר הורשעו בעבר בנהיגה בשכרות עלולים להיענש במאסר בפועל. במקרים אלה חשוב במיוחד להיעזר בעו"ד בעל ניסיון רב בייצוג חשודים בעבירות אלה.