עבירות תעבורה נחשבות פליליות בחלק מהמקרים, מה שיצריך מהנאשם או מהחשוד להסתייע בעורך דין. רגע לפני שאתם מקבלים ייעוץ או סיוע משפטי, בואו נדבר לרגע על עבירות תנועה, עבירות פליליות והמקרים בהם 2 סוגי העבירות האלו נפגשות.
עבירות תעבורה נחשבות פליליות אם נמצא שהן גרמו נזקים או פגיעה ברכוש הציבור, אולי אפילו סיכנו חיי אדם ובמקרים מסוימים גם פגעו בחיי אדם. חלק מעבירות התעבורה הנפוצות ביותר הנחשבות פליליות כוללות נהיגה תחת השפעת סמים ואלכוהול, נהיגה ברכב גנוב, נהיגה במהירות מופרזת תוך אי ציות לחוקי תנועה ועוד. כדי להיות מואשם בפשע במדינת חוק מתוקנת כמו ישראל, המעשה של הנאשם חייב לעמוד באחד מהתנאים הבאים:
חלק מהתנאים שמאפשרים להאשים באישום פלילי
1) המעשה נתון לעונש על פי חוק ודינים פליליים (כמו נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים).
2) זהו מעשה שהחברה רואה בו כראוי לגינוי מוסרי או לגינוי חברתי ופלילי (כמו גניבת רכב ונהיגה במהירות מופרזת בו).
3) המעשה מסוכן לציבור, מסוכן לאדם או לבע"ח, לרכוש ציבורי ופרטי, אפילו מסוכן אקולוגית ועוד (כמו נהיגה תחת השפעת אלכוהול, גרימה לתאונה וגרימה לשריפה מזהמת).
מה חשוב לדעת על עבירות תנועה פליליות?
עבירות תעבורה מסוימות נחשבות פליליות בחלק מהמדינות, בעוד שבחלק מהמדינות אותן עבירות יילקחו יחסית בקלות הדעת על ידי הגוף האוכף והגוף המחוקק. בואו ניקח את הדוגמה של ישראל מול אמסטרדם בתחום השיפוט של נהיגה בשכרות ותחת השפעת סמים קלים.
בחלק גדול מהמקרים, אנשים כלל לא יגיעו לבית המשפט באמסטרדם בעקבות נהיגה תחת השפעת סמים קלים. זאת, בהפוך מישראל אשר מציגה שיפוט קשוח בתחומים אלו של נהיגה תחת השפעת סמים ואלכוהול. בדומה לכך, מדינות מסוימות מתייחסות לנהיגה במהירות מופרזת באופן חמור, אבל מתייחסות לנהיגה בקלות ראש והפעלת אורות אדומים שלא לצורך – כעבירות פליליות.
חשוב להכיר את חוקי הדרך – הימנעו מסיבוכים בעקבות אי ידיעה
ישנם לא מעט חוקי דרך מלבד חוקי נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים. ואין ספק, לפעמים אנשים כל כך עסוקים וטרודים בחיי היומיום שלהם, שהם לא שמים לב לחוקי הדרך. כשזה קורה, זה לעיתים מאוחר מדי בשביל "לבטל" את הטעות, מה שעשוי להוביל לאישום פלילי. וכדי שלא תסתבכו בעקבות דברים שלא ידעתם, הנה לכם רשימה של עבירות תעבורה שעשויות להתגלות כפליליות:
– נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף או נהיגה בשכרות ותחת השפעת סמים.
– נהיגה במהירות מופרזת בכבישים מהירים ועירוניים.
– נהיגה פרועה שעשויה לסכן חיי אדם ורכוש.
– אי ציות ואי כניעה לשוטר תנועה, ניסיון בריחה מהמשטרה.
– הפעלה לא חוקית של רכב מנועי מסוג מסוים.
צריכים סיוע נוסף בעקבות עבירת תעבורה פלילית? אנו ממליצים לקבל סיוע של עורך דין פלילי.