מעסיקים עובדים? אתם חייבים לשמור על דיני עבודה על פי החוק
כמנהליו של מקום עבודה כלשהו, אתם חייבים להיות מודעים לקיומם של מספר דיני עבודה שנקבעו בחוק ושנועדו להסדיר את כל הזכויות של העובדים שלכם. אותם דינים נקבעו במטרה למנוע ניצול, מרמה ואפליה שלהם על רקע כזה או אחר, ובמידה ותתעלמו מהם, הרי שהדבר מהווה עבירה פלילית שעלולה לטמון בחובה מאסר בפועל וקנסות גבוהים. אילו עבירות נחשבות לפליליות בתחום דיני העבודה וכיצד עליכם להתנהל במידה ועברתם על אחד הדינים? מייד תבינו.
אישום מנהלי מול אישום פלילי
במידה והתקבלה תלונה כנגדכם הקשורה לדיני עבודה, הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא לפנות אל עורך דין שמתמחה בנושא, כשהעדיפות היא לכזה אשר פועל בסביבה שבה אמור להיות מנוהל התיק. הסיבה לכך היא היכרותו עם הנפשות הפועלות ונהלי העבודה מולן במחוז. למשל, עורך דין דיני עבודה בחיפה והקריות הוא הבחירה המועדפת אם הינכם תושבי הצפון. עורך הדין יוכל לומר לכם האם העבירה שביצעתם היא כזאת אשר טומנת בחובה אישומים פליליים או כזאת אשר ישנו סיכוי כי תסתיים באישום מנהלי ותשלום קנס, מה שיקבע על ידי מפקח מטעם משרד העבודה שישלח אליכם.
עבירות דיני עבודה שעבורן ניתן להטיל עליכם אישום מנהלי מחולקות לפי רמות ובהתאם לכך עשוי להגיע גובה הקנס לעשרות אלפי שקלים, במטרה להרתיע אתכם ולמנוע מכם להמשיך ולפגוע בעובדים שלכם. הפנייה אל עורך דין מקצועי תאפשר לכם להתמודד עם האישום המנהלי והקנסות הכבדים ואף להימנע ממעבר אל הרמה הבאה – אישומים פליליים שטומנים בחובם אפשרות להישלח למאסר בפועל.
דוגמאות לעבירות פליליות בתחום דיני העבודה
אילו עבירות נחשבות על פי חוק דיני עבודה לכאלה אשר טומנות בחובן אישומים פליליים? להלן הנפוצות שבהן:
- אי מתן שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
- פגיעה בגובה שכר המינימום.
- אי מסירת תלושי שכר לעובדים.
- אי ניהול פנקסים.
- פגיעה בשעות עבודת נשים.
- העסקת עובדים זרים שלא כחוק.
- פגיעה בזכויות העובד על פי שעות עבודה ומנוחה (לרבות העסקת נערים בשעות הלילה).
בנוסף, ישנן עבירות שאינן קשורות לדיני עבודה באופן ישיר אך ניתן בהחלט לצרפן לתביעה הפלילית, כגון לשון הרע ואלימות. חקירת העבירות השונות מתבצעת או על ידי משטרת ישראל או על ידי משרד העבודה ובסיומה מוגש אישום פלילי או שהתיק נסגר.
עבירות פליליות בחוקי דיני עבודה – חשיבות הליווי המשפטי
חשוב כי תהיו מודעים לכך שגם אם כמעסיקים לא הייתם מודעים לזכויות העובדים שלכם על פי חוק דיני עבודה וביצעתם עבירה כלשהי, אין הדבר אומר כי אינכם אחראיים לכך ועדיין תוכלו למצוא את עצמכם תחת חקירה פלילית מאיימת. לכן חשוב כי תתקשרו עם עורך דין מקצועי אשר מתמחה בנושא, על מנת שייעץ לכם כיצד להתנהל מול הרשות החוקרת (משרד העבודה או המשטרה) והעובדים המתלוננים, יסביר לכם אילו חומרי ראיות לאסוף ולשם ייצוג מיטבי בבית המשפט (במידה והדבר יגיע לשם) בדרך להשגת הסכם מיטבי, תוך הפחתת סעיפי האישום או ביטולם לחלוטין.