שלילת רישיון נהיגה – מי לא חושש משלילת רישיון נהיגה?
מידי שנה נשללים בישראל אלפי רישיונות נהיגה. לא מעט אנשים מחזיקים ביותר מסוג אחד של רישיון רכב. מה חומרת העונש בעת נסיעה בזמן פסילה? ומהן סוגי הפסילות הקיימות? חשוב לדעת שעל פי הדין, הנוהג בישראל נהג עלול למצוא את עצמו פסול מלנהוג משלוש סיבות שונות! קבלת זימון לבית משפט? מוטב שתהיה מיוצג על ידי עורך דין מומחה. להלן הפרטים שצריך לדעת בנושא של שלילת רישיון נהיגה:
שלושה סוגים שונים של שלילת רישיון נהיגה –
- פסילה מינהלית:
קצין משטרה רשאי לפסול אדם מלנהוג לתקופה מוגבלת, אולם סמכות הקצין לפסול מינהלית אך ורק בעבירות מסויימות.שוטר שעצר נהג שעבר עבירה מן העבירות שאפרט בהמשך, יזמן את הנהג לשימוע בפני הקצין תוך 3 ימים. שלילת רישיון נהיגה על ידי קצין משטרה תעשה באופו הבא:כאשר קצין המשטרה סבור שיוגש כתב אישום נגד נהג שביצע את העבירה ינהג כדלקמן: בעבירה שגרמה לתאונת דרכים שבה נהרג אדם, רשאי לפסול לתקופה של 90 יום.בעבירה שגרמה לתאונת דרכים בה נחבל אדם או ניזוק רכוש , רשאי הקצין לפסול לתקופה של 60 יום.
חשוב לציין כי בכל מקרי נהיגה בשיכרות ינתן עונש על ידי הקצין לפי דיני תעבורה הישראלים. - בעבירות של : נהיגה בשכרות, מהירות מופרזת, עקיפה מסוכנת עבירות של מטען, נהג חדש ללא מלווה וכדמ' רשאי לפסול את הנהג לתקופה של 30 יום.זומנת לשימוע בפני קצין? רצוי להיוועץ עם עורך דין תעבורה שילווה אותך בכל ההליכים המשפטיים.נפסלת מינהלית? יש מה לעשות – נהג שנפסל מינהלית הוא עדיין בחזקת זכאי. אם הפסילה לא היתה כדין, עו"ד תעבורה יכול לעשות את העבודה בשבילך ולבטל את החלטת הקצין.
- שלילת רישיון נהיגה מטעם משרד הרישוי:
הגעת ל-36 נקודות?רישיונך ילקח למשך 3 חודשים. צברת 36 נקודות לפני סיום התקופה של שש שנים מיום העבירה האחרונה , ישלל רישיונך למשך 9 חודשים ואתה צפוי בנוסף לשלילת רישיונך לעבור בדיקה במכון הרפואי.
- פסילה מטעם בית המשפט:
בית המשפט מוסמך לפסול אדם שהורשע בעבירת תעבורה מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה. תקופת הפסילה יכולה לנוע בין ימים ספורים ועד לצמיתות, הכל תלוי בחומרת העבירה, ותק הנהיגה ועברו התעבורתי של הנהג. חשוב לפנות לבית המשפט בעזרת עורך דין תעבורה טוב שמכיר את החוק והפסיקוידע לגיע לתוצאה הטובה ביותר עבורך.בית המשפט רשאי להטיל פסילה על נהג שלא נכח בדיון, בית המשפט רשאי לגזור את דינו של נהג שלא בנכחותו אך ורק בעבירות שאין התביעה מבקשת עליהן עונשי מאסר. שלילת רישיון על ידי בית המשפט שלא בנוכחות הנהג ניתנת לביטול במקרים מסויימים, יש באפשרות הנהג להגיש בקשה לביטול פסק הדין, רצוי שהנהג יתייעץ עם עורך דין תעבורה שיכין עבורו את הבקשה לביטול פסק הדין על פי הכללים הקבועים בחוק וילווה אותו בכל ההליך המשפטי.מה קורה כאשר נהג קיבל עונש של פסילה שלא בנכחותו ולא ידע על כך? נהג כזה לא יראו אותו כמי שנוהג בפסילה , שוטר שעצר נהג שכזה עליו להודיע לנהג על דבר הפסילה. מאותה הודעה אסור לנהג להמשיך ולנהוג.
נהגת בזמן שלילת רישיונך – מה צפוי לך?
כאשר נהג ידע על שלילת רישיון הנהיגה שלו אסור לו להמשיך לנהוג. נהיגה בזמן פסילה הינה עבירה חמורה שהעונש לצידה מגיע עד לכדי מאסר בפועל. נהגת בזמן פסילה? רצוי לפנות לעו"ד תעבורה טוב שיסייע ככל שניתן בכל ההליכים המשפטיים.